Vi benytter cookie for at give dig en bedre oplevelse med vores hjemmeside. Cookies
OK

Kunne du godt tænke dig at vide, hvad forskellen er på sprøde foderpiller og presset hundefoder? Vi fortæller dig gerne mere og hvad fordelene er ved en presset foderpille.

Hvad er presset hundefoder

Presset hundefoder er kompakt og koncentreret foder. Næringsstofferne bliver presset sammen, så der ikke kommer luft i foderpillerne. Ved presset foder bliver de naturlige ingredienser forsigtig håndteret, fordi vigtige næringsstoffer kan miste deres værdi ved for høje temperaturer. På grund af de lave temperaturer under produktionen og presning af dette foder, lever koldpresset foder op til hundens naturlige behov på den bedst mulige måde . Hundens krop vil optage flere essentielle næringsstoffer, fordi de bevares under produktionen af presset foder.

Fordele ved presset hundefoder

Presset foder har et par fordele i forhold til almindelige sprøde foderpiller. Da opvarmning kan skade næringsstofferne, bliver presset hundefoder produceret ved lave temperaturer. På den måde bevares vigtige næringsstoffer. Fordi presset hundefoder er meget koncentreret, er volumen mindre. Portionerne vil i sammenligning med krokante foderpiller være mindre. En pose vil derfor holde længere, og det kan mærkes i din pengepung.
Presset hundefoder fylder ikke kun mindre i posen, men også i maven. Det er ikke nødvendigt at servere store portioner. Det er godt for fordøjelsesprocessen, fordi fordøjelsessystemet belastes mindre. Pressede hundefoderpiller falder fra hinanden, når de er landet i hundens mave. Derfor belastes maven mindre. Presset foder kan også kombineres med friskt kød. Derudover er disse foderpiller velegnet til hunde med følsom mave eller hunde, der lider af glutenallergi.
Her er en oversigt med fordelene:

  • Tilberedt ved en lavere temperatur, som bevarer vigtige næringsstoffer
  • Et koncentreret foder, mindre portioner
  • Lav belastning af maven
  • Særdeles letfordøjeligt
  • God accept af kræsne hunde 

Hvordan skifter jeg til presset hundefoder?

Hvis du vil skifte fra sprøde foderpiller til pressede foderpiller, så er det bedst at skifte på en gang uden at blande fodertyperne sammen. Grunden til dette er, at fordøjelsen af presset hundefoder ikke er den sammen som sprøde foderpiller. Din trofaste kammerat kan derfor komme til at kaste op. Det kan også forekomme, at afføringen vil afvige en smule lige efter du er skiftet. Det burde være overstået indenfor et par dage.

Hvilket presset hundefoder skal jeg købe?

Det er forskelligt fra hund til hund, hvilken type presset foder passer bedst til den. Det bedste er simpelthen bare at prøve det af. Brekz har et stort udvalg af pressede foderpiller til hunde, som for eksempel fra Prestano. Også til unge hunde har dette mærke en variant på markedet under navnet Prestano Puppy Junior. For din hunds helbred kan vi kun anbefale at prøve dette foder en gang.

Bemærk: Al Information på denne side er generelle råd. Hvert husdyr er anderledes. Der kan være store forskelle i karakter, hvordan kroppen fungerer og generel sundhed afhængig af race og fra hund til kat. Har dit kæledyr helbredsproblemer, så er det bedst at kontakte din dyrlæge. Han/hun kan stille en passende diagnose og hjælpe dit husdyr.