Vi benytter cookie for at give dig en bedre oplevelse med vores hjemmeside. Cookies
OK

Skal jeg give min hund tør- eller vådfoder?

At vælge den foder, der passer bedst til din firbenede ven, kan være en udfordring. Ud over at skulle vælge mellem det endeløse udvalg af mærker og sammensætninger, kan en hundejer også vælge mellem forskellige former for foder. Du foretrækker sikkert at gå efter foder til hunden der er fuldt, sundt, billigt og let at bruge. Færdiglavet foder, som du køber i (online) butikken, såsom tørfoder og vådfoder er komplet. Dette gør det endnu nemmere at vælge! Heldigvis kan man vælge mellem tør hundemad og våd hundemad med en række fordele. Vi lister dem op. 

Hvad er tørfoder til hunde? 

Tørfoder er, som navnet antyder, tørt. Den indeholder lidt vand, normalt kun mellem 7 og 10%. Fugtigheden fra ingredienserne ekstraheres fra klumperne, hvilket gør dette foder meget kompakt. De tørre stykker indeholder normalt stivelse for at holde dem sammen som helhed.

Fordelene ved tørfoder

Tørfoder har en række fordele i forhold til vådfoder.

Lang holdbarhed

På grund af det lave fugtindhold har tørfoder en lang holdbarhed. Poser med tørfoder kan sædvanligvis opbevares i uger på et tørt sted. Tørfoderet behøver heller ikke at blive opbevaret på køl, så du vil derfor blive sparet for uøsnket lugte fra køleskabet. Desuden forbliver bidderne, i modsætning til vådfoder, velsmagende, selv når de forbliver i madskålen lidt længere.

Billigere

Tørfoder er normalt billigere end vådfoder, hvilket er særligt attraktivt, hvis du har store hunde.

Sunde tænder

Nogle mærker af tør hundemad består af bidder i forskellige former, størrelser og strukturer. Fordi din firbenede ven skal tygge på dette ordentligt, bidrager disse stykker til sundere og renere tænder. På den anden side falder visse typer foder hurtigt fra hinanden og efterlader rester af foder mellem tænder og tandkød, hvilket kan resulterer i plak og tandsten. Hvis du vil forhindre dette, anbefaler vi at vælge "dental" eller "tandpleje" hundefoder. Disse stykker smuldrer mindre og er større, så hunden må tygge godt.

Tip: Leder du efter velsmagende, kornfri, tørfoder til din hund, som er let fordøjelig og rig på animalsk protein? Så se Seberus produktside! Dette mærke garanterer naturlig hundefoder til en overkommelig pris. 

Hvad er vådfoder til hunde?

Vådfoder kan være fugtig eller halvfugtig og består af 60 til ca. 85% fugtighed. Vådfoder er tilgængelig i poser eller dåser.

Hvad er fordelene ved vådfoder?

Let fordøjeligt

Vådfoder er let fordøjeligt og indeholder ofte kun halvt så mange kalorier som tørfoder. Din hund er mindre tilbøjelig til at blive fed. 

Reduceret risiko for urinvejsinfektioner

Fordi vådfoder indeholder meget fugt, er risikoen for urinvejsinfektioner mindre end ved brug af tørfoder.

Fuld af smag

De fleste hunde elsker vådfoder! Den består hovedsagelig af kød og grøntsager og er en godbid på grund af den attraktive lugt og smag. Ideel til loyale bofæller, der ikke kan lide tørfoder eller har lidt appetit.

Kombiner tør- og vådfoder

Både vådfoder og tørfoder har fordele. Derfor er det en god idé at kombinere begge og samtidig bruge tandplejeprodukter. Med en daglig blanding af 50% tørfoder og 50% vådfoder nyder dit kæledyr fordelene ved begge teksturer. Dette gøres bedst ved for eksempel at fodre hunden tørfoder om morgenen og vådfoder om aftenen. På denne måde holder du foderet varieret, sund og lækker.

Tip: Gider din hund ikke rigtigt at spise tørfoder? Så prøv at bland tørfoderet med vådfoder, dette gør dem mere attraktive og nemmere at spise. 

Uanset om du vælger tørfoder, vådfoder eller en kombination af begge dele, så finder du på Brekz en bred vifte af højkvalitetsmærker af tørfoder og vådfoder til konkurrencedygtige priser!

Bemærk: Al information på denne side er almen vejledning. Alle kæledyr er forskellige. Når det gælder temperament, kroppens funktioner og generel sundhed, er der store forskelle. mellem de forskellige racer og mellem hund og kat. Har dit kæledyr problemer med sit helbred, så kontakt altid din dyrlæge. Han/hun kan altid stille en passende diagnose og hjælpe dit dyr.

             

               

Relaterede artikler